Hoe kan het zo zijn dat er steeds meer leningen zonder BKR beschikbaar komen in Nederland?

Leningen zonder BKR registratie lijken vandaag de dag een trend te zijn. Geen wonder! Leners vinden het moeilijker om geld van banken te krijgen. Hun kredietwaardigheid is te slecht; banken zijn terughoudend om risico’s te nemen; het werk dat nodig is om het onroerend goed te repareren kan te belastend en onheilspellend zijn. Uit het vastgoednieuws blijkt dat het aantal mensen dat wordt afgewezen voor een lening toeneemt. PotentiĆ«le kredietnemers hebben een optie en dat is om zich te wenden tot geldschieters.

Wat zijn leningen zonder BKR registratie precies?

Dit zijn mensen die u geld lenen op basis van uw vermogen en niet op uw krediet. Dus, bijvoorbeeld, je kan een geschiedenis van faillissement, inbeslagname, of een laag krediet – maakt nooit uit!

  • De kredietverstrekker kijkt naar de waarde van uw eigendom – hoeveel het waard zal zijn – en leent u dienovereenkomstig. Typisch, zullen leningen variĆ«ren van 50 tot 70 procent van de waarde van uw eigendom. Veel mensen vinden dit geweldig omdat het hen helpt om leningen te krijgen in de meest barre tijden.

Andere voordelen?

Banken nemen ten minste 30 dagen om uw informatie te ziften en om de lening proces te consumeren. Harde geldschieters daarentegen hebben slechts 2-3 dagen nodig. Sommigen keuren u zelfs binnen een dag goed! Dit is geweldig wanneer u indruk wilt maken op een koper met uw snelle bod en wanneer u vooraan in de rij wilt staan.

  • Harde geldleningen, kortom, geven u een snelle draai en een supersnelle reactie. Ze vermijden ook het gedoe van talrijke bureaucratische vergaderingen en eindeloze documentbeoordelingen die je zou moeten doen in de traditionele bancaire situatie.
  • Het enige wat uw geldschieter u zou laten doen is een paar formulieren ondertekenen en wachten tot uw lening is goedgekeurd.

Nadelen? Bekijk alle leningen eens

Aan de andere kant is het uitlenen van hard geld berucht om de hoge rentelasten – dubbel zo hoog als die van de banken. Dit is begrijpelijk vanuit het oogpunt van de geldschieter – hij of zij neemt een groot risico, daarom moet hij of zij winst maken. Aan de andere kant kan de hoge rente voor de kredietnemer moeilijk terug te betalen zijn.